Johtokunta ja toimikunnat

Haapajärvi-Seuran toiminnasta vastaa 8-jäseninen johtokunta apunaan toimikuntia tai erilaisia työryhmiä. Johtokunnan puheenjohtaja toimii Veijo Tikanmäki. Johtokunnan jäsenillä toimikauden pituus on kolme vuotta. Haapajärvi-Seura julkaisee kerran viikossa ilmestyvää kotiseutulehteä Maaselkää sekä harvemmin ilmestyvää ilmaisjakelulehti Maaselän Extraa. Lehden päätoimittaja Juha Heikkilä on myös johtokunnan sihteeri.

Vuosittain valittavia vakinaisia toimikuntia ovat taloustoimikunta, perinnekulttuuritoimikunta ja ympäristötoimikunta. Ensinmainitun vastuulle kuuluvat nimen mukaisesti talouskysymykset.

Perinnekulttuuritoimikunta vastaa seuran museoalueesta rakennuksineen ja kotiseutuarkistosta sekä haapajärvisen muistitiedon ja muun perinteen keräämisestä ja tallentamisesta. Toimikunta myös järjestää museoalueella erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa, eniten Kotiseutuviikolla, mutta myös muina aikoina.

Ympäristötoimikunnan alaa Haapajärvi-Seurassa ovat ympäristöön liittyvät asiat.

Seuraan perustettiin 3,5 vuotta sitten messutoimikunta vastaamaan puutarha-, piha- & mökkimessujen järjestelyistä Haapajärvelle.

Johtokunta

Veijo Tikanmäki (pj.), Juha Eronen, Jaakko Haarala, Ilkka Heinonen, Erkki Leppälä, Kyösti Niinikoski, Alpo Saarela, Tapani Pentikäinen (siht.).

Perinnekulttuuritoimikunta

Eeva Pohjola (pj),  Juha Eronen, Riitta Heittokangas, Jaana Honkala, Veijo Tikanmäki (siht.)

Ympäristötoimikunta

Taina Ruhala (pj.), Aino Eronen, Piia Kaarela, Sirkka Kumpula, Sinikka Laajala (siht.), Liisa Leppänen, Hannes Tolonen

Messutoimikunta

Veijo Tikanmäki (pj.), Jaakko Haarala, Ilkka Heinonen, Pertti Kuosmanen, Erkki Leppälä, Tapani Pentikäinen (siht.), Taina Ruhala, Alpo Saarela