Julkaisut

Haapajärvi-Seura julkaisee kaksi kertaa viikossa ilmestyvää Maaselkä-paikallislehteä, mutta vuosien varrella olemme olleet mukana myös muutamien kirjojen teossa, joko kustantajana tai julkaisijana.

JOKIENKELIT EIVÄT NUKU

Haapajärven kuvakirja

Haapajärvi toivottaa sinut tervetulleeksi kuvamatkalle kohtaamaan luonnon ja kulttuuriympäristön.
Haapajärven kuvakirja kuljettaa sinua eränkävijöiden ja korvenraivaajien maiseman halki. Täällä Muinais-Päijänne laski jääkauden jälkeen vetensä suurta vesiuomaa myöten silloiseen Perämereen. Haapajärvellä Suomenselän vedenjakajan mäkimaisema vaihtuu Pohjanmaan lakeudeksi.
Tämä kirja on rytmitetty vuodenaikojen mukaan muistuttamaan juuristasi sinua ja löytämään kirjasta erilaisia asioita – ihmisen ja luonnon vuorovaikutusta.

jokienkelit

SITKEITÄ KUONALAISIA

Oili Koskela

Oili Koskelan neljäs kirja kertoo Kuonan kylän ja suvun vaiheista. Ruotsin kruunu korpraali Sigfried ”Sipi” Starck tuli Haapajärvelle 1700-luvulla. Koskelan kuonalaiskronikka pohjautuu osaksi Yrjö Leipälän sukututkimukseen, osaksi kirjoittajan omiin elämänmakuisiin lapsuudenkokemuksiin Kuonan suurperheen viimeisten rippeiden kadotessa 1920-luvulla.

sitkeita_kuonal

HAAPAJÄRVEN KIRJA

Haapajärven historiaa

Haapajärvi-Seuran, Haapajärven kaupungin ja Haapajärven seurakunnan yhdessä kustantama kirja Haapajärvestä, sen synnystä ja tapahtumista vuosikymmenien varrella. Todella perusteellinen teos kaikille niille, joita kaupunkimme historia ja syntyvaiheet kiinnostavat.

haapajarven

ELÄMÄN LANKA

Taidekirja

Haapajärvi-Seuran tuorein kustanne on taidekirja edesmenneen kuvaamataidonopettaja, taidemaalari Jussi Salorannan maalauksista ja otteita hänen vuosina 1979-1989 käymästään kirjeenvaihdosta. Paitsi öljymaalausten ja temperatöiden tekijänä Saloranta tunnetaan myös valtakunnallisesti arvostettuna ikonimaalarina.

elaman_lanka

HAAPAJÄRVEN KIRJA 1985-2010

Taidekirja

Haapajärven kirjan ykkösosan jatko-osa, joka käsittelee Haapajärven kehitystä – historian viimeistä 25 vuotta – ja kytkee kuntayhteisön myös laajempiin yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Kirjan punaisena lankana on yhteiskunnan kaikinpuolinen muuttuminen ja sen vaikutukset Haapajärveen ja haapajärvisiin seurakuntaa unohtamatta.

haapajarvikirja2